Cafeaua este una dintre bauturile care atrag cei mai multi consumatori din lume dupa ceai. Astazi, cafeaua sufera o evolutie majora, incurajand oamenii sa consume mai mult din ea. Intr-adevar, acum exista cafele cu arome pentru a oferi o noua experienta si senzatii neasteptate. Continutul acestui articol include informatii referitoare la aceste tipuri de cafea.
Ce este cafeaua aromata?
O cafea cu arome este un amestec al cafelei originale cu ingrediente specifice care ii modifica gustul. Cafeaua poate fi aromata in urma prepararii ei la prajitor, deci aroma este originala sau in timpul prepararii la tine acasa. Degustarea acestui tip de cafea este posibila si la cafeneaua locala.
Cafeaua aromatizata dateaza de cand a fost descoperita pentru prima data cafeaua, dar in acel moment ideea de a adauga arome era deja prezenta. Acest lucru se explica prin faptul ca se adauga zahar, lapte sau frisca la cafea.
Cum sa aromezi aceasta bautura?
Exista mai multe moduri de a aroma cafeaua, deoarece depinde de dorintele fiecaruia. Folosirea condimentelor precum scortisoara, esentele si zaharul ramane o practica destul de frecventa pentru a da un gust autentic cafelei. Scortisoara este folosita in prezent in cappuccino sau latte. Combinatia de arome creeaza o cafea parfumata cu vanilie, alune sau amaretto. In acest caz, fiecare cafea are o aroma si un gust unic.
In prezent, prezenta multor magazine face posibila savurarea unui alt gust de cafea datorita aplicarii preparatelor aromate realizate sub forma de sirop. Odata cu cafeaua se adauga siropul produs de firmele specializate pentru a da o aroma distincta in gura.
Ce cafele cu arome poti cumpara?
Daca esti in cautarea unor cafele aromate excelente sau nu, de altfel, exista un excelent magazin online unde se vand toate mai multe tipuri de cafea aromate: cafea cu aroma de alune (Tasty Hazelnut), cu aroma de whisky (Irish Cream), de praline belgiene, de creme brulee, zmeura, ciocolata, menta, coniac, nuci sau cu aroma de ciocolata si cirese..
Aromele oferite in aceste magazine pot crea cafea parfumata, precum cafeaua cu ciocolata sau cafeaua pe baza de portocale. In ceea ce priveste cafeaua cu ciocolata, este un amestec de cafea macinata si aroma de ciocolata pentru a unifica gustul celor doua componente. Astfel, obtii o cafea diferita de cea pe care o bei in fiecare zi cu parfum de ciocolata in gura.
Intensitatea aromelor creste daca amestecul a fost realizat cu succes, adica tinand cont de folosirea unui dozator pentru a aroma corespunzator cafelei. Este cazul unei cafele cu aroma de menta deoarece nu vei folosi un maxim de esenta, ci doar o cantitate minima.
Avantajele si dezavantajele acestei noi bauturi
Acest tip de cafea iti permite sa gusti si alte arome care te vor multumi. Cu toate acestea, consumul regulat al unei astfel de bauturi determina cresterea nivelului de zahar si grasimi din organism. Tocmai, va fi necesar sa se reduca zaharul din cafea si sa se privilegieze componentele sa nu creasca procentul acestuia si nici pe cel al grasimii. Chiar daca o cafea este foarte buna pentru alimentatia ta, trebuie sa fii atent!