Subiectul de activitate al unui cabinet psihiatrie este implementarea asistenței consultative-diagnostice de specialitate, a tratamentului și a profilaxiei psihiatrice ambulatorii. O consultație cu un psihiatru este similară cu o consultație la oricare alt profesionist medical și implică încheierea unui dialog specific între tine și specialist.
În funcție de caracteristicile individuale și de natura problemei de sănătate mintală, consultația inițială specifică necesitatea consultărilor ulterioare, care includ o evaluare continuă a stării, evaluarea eficacității terapiei anterioare și recomandări suplimentare de tratament. Toate consultările sunt complet confidențiale. Nicio informație nu este furnizată terților fără permisiunea pacientului, cu excepția cazurilor prevăzute de lege.
Tratamentul tulburărilor de panică
Pacienții cu probleme neclare de lungă durată de disconfort fizic, slăbiciune, incapacitate de muncă, concentrare afectată, sentimente de inferioritate, suferă de tulburări de panică. În timpul primei consultări, specialistul îți va pune întrebări pentru a obține informații despre simptomele și experiențele tale, pentru a face o evaluare exactă a stării și pentru a construi un plan de tratament adecvat.
Apoi îți va explica într-un mod ușor de înțeles care este natura stării tale, va pune un diagnostic care trebuie efectuat, care este durata și eficacitatea acestuia, care sunt posibilele efecte secundare, care este prognosticul stării etc.
Vei putea pune întrebări și îți poți exprima opinia cu privire la diagnostic, la tratamentul psihiatric propus și toate întrebările legate de sănătatea ta. Medicul psihiatru va ține cont de părerea ta. El nu va prescrie tratament dacă nu ești de acord cu el.
Cele mai citite articole
Astfel, va avea loc o discuție calmă și rezonabilă între tine și specialist pentru a lua o decizie comună care va fi benefică pentru tratamentul tău psihiatric ulterior. Specialistul va depune un efort în timpul consultației pentru a te face să te simți în siguranță și calm și îți va răspunde la întrebările care te privesc.
Consultările ulterioare monitorizează starea, tratamentul suplimentar și evaluează eficacitatea acestuia. În timpul consultărilor, este asigurat un mediu sigur și confidențial, care permite conversația, cercetarea problemelor și înțelegerea vieții și a dificultăților personale.
Pe parcursul tratamentului, sunt controlate simptomele și sunt dezvoltate resursele pozitive ale personalității tale, pentru a face față în viitor. Realizarea unei relații terapeutice bune între pacient și terapeut joacă un rol esențial în succesul terapeutic.
Tratamentul problemelor de sănătate mintală include o abordare psihoterapeutică. Alegerea tratamentului psihiatric se efectuează după o evaluare inițială a afecțiunii, ținând cont de diverși factori. În unele condiții, este preferat tratamentul medical, în altele o abordare psihoterapeutică sau o utilizare combinată a abordării medicale și psihoterapeutice.
Posibilitățile sunt diferite și sunt evaluate individual în fiecare caz. Alegerea terapiei va fi discutată în timpul consultării. Fiecărui pacient i se oferă posibilitatea de a pune întrebări atât cu privire la afecțiune, cât și cu privire la toate aspectele procesului terapeutic.