Dacă ți se întâmplă destul de des să te demachiezi imediat după ce ai aplicat eyelinerul sau dacă pur și simplu eviți să-l folosești, deși ți-ar plăcea la nebunie un look cat eye, atunci ar fi bine să citești trucurile pe care ți le prezentăm pentru a deveni ”specialist” în aplicarea acestuia.
Când vine vorba de un machiaj reușit, fie că e unul de zi sau de seară, te gândești inevitabil și la eyeliner. De ce? Pentru că el completează perfect look-ul, îți scoate în evidență trăsăturile și conturează frumos forma ochiului. Însă, pentru a beneficia de toate acestea, e important să deții tehnica aplicării lui. Dar poate și mai important este să știi și de ce să ții cont atunci când îl folosești. Pentru că, nu-i așa, fiecare chip e unic, și ce se potrivește uneia nu i se potrivește alteia. Iată de ce, atunci când aplici eyelinerul, e musai să ții cont, în primul rând, de forma ochilor.
Ochii migdalați sunt perfecți pentru machiajul cu eyeliner
În cazul ochilor migdalați, aplicarea eyelinerului este cea mai simplă și mai rapidă parte a machiajului. Deoarece această formă este cea mai potrivită pentru folosirea tușului. Așa că e nevoie doar de trasarea unei linii fine, deasupra genelor, care să se lățească ușor înspre colțul exterior.
Linii fine pentru ochii mari
Pentru ochii mari, e nevoie de ceva mai multă atenție și îndemânare atunci când vine vorba de aplicarea eyelinerului. Și asta din cauza ușurinței cu care poți mări și mai tare ochiul atunci când folosești eyelinerul. Așa că, pentru a avea un machiaj reușit, trebuie să trasezi o linie fină, pe pleoapa superioară, la baza genelor. Codița nu trebuie să fie foarte lungă, și ar fi bine să fie paralelă cu linia ochilor.
Nu aplica eyeliner pe pleoapa inferioară a ochilor mici
În cazul ochilor mici, se aplică o linie subțire chiar deasupra genelor, care se arcuiește ușor înspre colțul extern. Pe pleoapa inferioară, nu este indicat să se folosească tușul, deoarece va face ochiul să pară și mai mic decât este. În schimb, se recomandă să se folosească un creion metalic sau deschis la culoare, pentru a ilumina ochiul.
Eyelinerul lichid conturează perfect ochii îndepărtați
Cele mai citite articole
Pentru ochii îndepărtați, eyelinerul trebuie să fie aplicat pe toată suprafața pleoapei superioare. Mai mult, se poate trasa o linie subțire și pe pleoapa inferioară, însă doar de la jumătatea ei înspre colțul extern, fără a-l depăși. Este indicat să se evite folosirea culorilor deschise sau a unui iluminator în colțul intern al ochiului.
Alege un eyeliner gel pentru ochii apropiați
În cazul ochilor apropiați, eyelinerul nu se va aplica, nici într-un caz, în colțul interior. Trasarea linei va începe de la jumătatea ochiului înspre colțul extern, arcuind ușor codița în sus. Nu este indicată nici folosirea eyelinerului pe pleoapa inferioară a ochiului.
Folosește un eyeliner tip creion pentru pleoapa căzută
Cele mai multe persoane care au o astfel de formă a ochilor, numită pleoapă căzută, evită să folosească eyeliner. Iar motivele sunt destul de evidente. Fie că produsul nu prea se vede, fie nu rezistă pe pleoape, fie se întinde peste tot și machiajul pare neîngrijit. Însă există câțiva pași pe care-i poți face pentru a beneficia de un machiaj ce include și folosirea eyelinerului. Așadar, se începe mai întâi cu trasarea unei linii subțiri (foarte subțiri) pe pleoapa superioară. Mai apoi, se lucrează doar în colțul extern al ochiului, acolo unde se trasează o linie ascendentă, astfel încât să se creeze o curbă. La final, se unește capătul liniei ascendente cu pliul pleoapei și se umple cu tuș. Grosimea codiței create depinde de cât de dramatic sau de subtil vrei să fie machiajul. Aplicarea tușului trebuie să se facă având ochiul deschis atunci când ai pleoapa căzută.
În concluzie, atunci când aplici eyelinerul, e musai să ții cont și de forma ochilor, dar și de tipul de eyeliner pe care-l folosești.
Sursă foto: freepik.com