Vrei sa devii o Persoana Fizica Autorizata insa nu stii care este procedura? Suntem aici pentru a te ajuta. Echipa noastra este formata din experti in infiintare PFA ce va stau la dispozitie 24/7.
O persoana fizica autorizata desfasoara activitati prin propria forta de munca, dar importanta este si inclinatia reprezentantului in domeniul in care activeaza pentru ca afacerea sa aiba succes. Un PFA poate angaja, cu contract de munca, maxim 3 persoane si poate avea maxim 5 coduri CAEN in obiectul de activitate,
Ca si in cazul altui tip de societate, si PFA-ul are nevoie de un sediu social care sa corespunda din punct de vedere sanitar, PSI si al protectiei mediului
Avantaje infiintare PFA:
- nu este necesar un contabil deoarece persoana fizica autorizata isi tine contabilitatea singura;
- actiunea de infiintare, dar si de radiere din Registrul Comertului este mult simplificata
- impozitele sunt mai avantajoase atunci cand sunt desfasurate anumite tipuri de activitati;
- in ceea ce priveste profitul, detinatorul poate sa beneficieze oricand de incasari in scop personal, fara a fi necesare justificari.
De retinut ca nu se poate desfasura nici o activitate fara a se depune la ONRC mai multe documente necesare infiintarii PFA-ului, insa acesta este scopul nostru, infiintare firme online 100%, astfel dvs sunteti scutit de pierderea de timp de la cozile interminabile.
Codul CAEN ales trebuie sa respecte pregatirea profesionala a titularului. Daca va decideti sa deschideti un PFA trebuie sa tineti cont ca puteti alege orice cod CAEN cu exceptia urmatoarelor: 4910 – Transporturi interurbane de calatori pe calea ferata, 8553 – Scoli de conducere (pilotaj) – exceptie: permis PFA, numai cu mentiunea instructor auto, 2020 – Fabricarea pesticidelor si a altor produse agrochimice, 4675 – Comert cu ridicata al produselor chimice, 8010 – Activitati de protectie si garda, 5229 – Alte activitati anexe transporturilor, 6621 – Activitati de evaluare a riscului de asigurare si a pagubelor, 6622 – Activitati ale agentilor si brokerilor de asigurari, 6629 – Alte activitati auxiliare activitatilor de asigurari si fonduri de pensii, 2051 – Fabricarea explozivelor, 6430 – Fonduri mutuale si alte entitati financiare similar, 6499 – Alte intermedieri financiare n.c.a.
Acte necesare infiintare PFA:
- Cererea de inregistrare;
- Anexa 1 privind inregistrarea fiscala;
- Declaratia-tip pe propria raspundere (model 2);
- Dovada verificarii disponibilitatii si rezervarii denumirii firmei;
- CI titular:
- Declaratie pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor legale pentru desfasurarea activitatilor;
- Actul de proprietate al spatiului unde va fi gazduit sediul social;
- Specimen de semnatura.
Dupa ce a fost eliberata autorizatia de la Registrul Comertului, obligatia dvs este sa inregistrati PFA-ul la ANAF.
Alte autorizari, in functie de activitatea desfasurata:
- Autorizatie DSV;
- Autorizati de Functionare Primarie;
- Autorizatie Mediu;
- Autorizatie ISU.
Daca vreti garantia unor servicii complete si de calitate, apelati la Your Consult. Veti avea parte de consultanta, iar personalul calificat va fi alaturi de dvs pe toata perioada infiintarii firmei.